ДруштвоРазонода

Великогоспојиснки дани у Новом Бечеју

Новобечејски фестивал „Великогоспојински дани“ који ће се ове године одржати од 22. до 27. августа окупиће значајна имена из света музике.

Манифестација почиње у четвртак, 22. августа, доласком Речне флотиле Војске Србије.

Вече првог дана овогодишње ГОСПОЈИНЕ резервисано је за отварање УЛИЦЕ ЗАНАТСКОГ ПИВА где ће посетиоци у Новом Бечеју имати прилику да уживају у најквалитетнијим домаћим (крафт) пивима, а ту је и музички програм, као и такмиченје у испијању пива.

У петак, 23. августа, посетиоце ГОСПОЈИНЕ очекује богат програмски садржај: отварање 7. ГОСПОЈИНСКОГ ПОЉО-ФЕСТА. Организатори ове манифестације приредили су мноштво новина за посетиоце, па ћете поред пољопривредне механизације имати прилику да видите и изложбу стоке и ситних животиња, такмичење у вожњи трактора, презентације машина у раду као и панел дискусије о активним питањима у пољопривреди. Свечано отварање је у 15 часова на Тиском кеју у Новом Бечеју.

За љубитеље рукотворина и уникатних предмета, ту је надалеко познати ЕТНО-БАЗАР, који ће, такође, бити отворен у петак, 23. августа. Традиционално, овај дан је резервисан за два такмичења: у кувању рибље чорбе (ГОСПОЈИНСКИ КОТЛИЋ) и тамбурашких банди. На крају дана одржаће се концерт  легенда „ЗВОНКО БОГДАН“.

У суботу, 24. августа, посетиоце ГОСПОЈИНЕ поред ПОЉО-ФЕСТА, УЛИЦЕ ЗАНАТСКОГ ПИВА и ЕТНО-БАЗАРА, очекује и МОТО СУСРЕТ у организацији локалног мото-клуба „Road Runners“. За вечерње расположење, у оквиру традиционалних, бесплатних концерата, побринуће се најпре група „POKOLGÉP“ из Мађарске, након чега ће на бину изаћи „ХЛАДНО ПИВО“ и „ВАН ГОГ“.

У недељу, 25. августа, одржаће се дефиле и такмичење у оквиру 26. РЕВИЈА ПАРАДНИХ ЗАПРЕГА. Звезде завршне вечери су „ДЕЈАН ПЕТРОВИЋ – БИГ БЕНД“ и „СВЕТЛАНА ЦЕЦА РАЖНАТОВИЋ“, чијим се концертима, уз велики ватромет, завршава ГОСПОЈИНА 2019.

Последњег дана манифестације, 27. августа одржаће се свечана Литија.

Сви концерти су бесплатни, али се паркинг наплаћује на улазу у Нови Бечеј и то у суботу 500 динара по возилу, а у недељу 1000 динара. Наплаћивање почиње у 17 часова и траје до 23 часа.