Друштво

КЗМ: Радионица „Идејом до бизниса“ мотивисала младе

Канцеларија за младе општине Бечеј је у четвртак 9. новембра организовала радионицу под називом „Идејом до бизниса“, како би подстакла младе да своје идеје спроведу у дело, који су од едукатора Уроша Костића сазнали како је он основао своју фирму Финансијски путоказ.

Костић је присутнима испричао своје неуспеле покушаје да развије посао, као и да је највећи проблем уствари незнање.

Користећи се сопственим примером, младима је открио вештине како да оснују успешан бизнис, јер како каже, за развијање било које идеје потребно је много времена и анализе како би се пронашло решење да би на најефикаснији начин могли да зарађују од своје идеје. Он истиче да је најважније да на том путу свако остане истрајан, буде спреман и на неуспеле покушаје као и на константно учење у области у којој желе да разраде идеју до бизниса.

Ја сам причао да проблем ствара прилику и када видимо да можемо да решимо неки проблем, тада развијамо идеју о неком бизнису и кроз истраживање тржишта креирамо производ односно бизнис. Морамо пре свега да волимо то што учимо и радимо и поставимо себи циљеве, запишемо и испунимо тај циљ“, објашњава Урош Костић за лист Бечејски дани.

Урош Костић је иначе завршио Војну академију али када је схватио да не жели да остане у војсци, покушао је да оснује нови бренд патика, чија продаја није била успешна, опробао се и у писању блогова, што такође није добро резултирало. Након тога почео је да се занима у то шта је берза и како она функционише. Данас је извршни директор фирме из Мајамија, која се бави инвестицијама и сувласник „Финансијског путоказа“, финансијско-медијског портала који се бави информисањем едукацијом у вези финансија.

С обзиром на велики одзив и позитивне реакције младих на ову радионицу, која је проистекла на иницијативу волонтера, из Канцеларије за младе настојаће да организују још радионица које се тичу креирања бизниса.