„Ладњача“ са бресквама (Peach cobbler)
За воћни фил потребно је: 1 кг бресака исечених на кришкице или коцке, ½ шоље шећера, 1 кашичица цимета, 1 исцеђен лимун, 1 кашика густина. Све помешати и оставити мало да одстоји (10-ак минута) да брескве растопе шећер. Брескве можете прво термички обрадити, скувати ако су тврђе.
За тесто: 200 грама путера или маргарина (истопљеног), до две шоље брашна (по потреби), 1 шоља шећера, прашак за пециво, кора од лимуна, 1 јаје, 1,5 шоља млека, мало соли, 2 кесице ванилин шећера. Направити мешавину као за палачинке густине, можда мало гушће, не много. Додати млека или брашна по потреби.
Ставити ђувеч плех са истопљеним маргарином и угрејати у рерни, у вруће разлити тесто, не мешати са путером и на то сипати брескве. Ставити да се пече на 180 степени око 45 минута док се не зарумени корица одгоре. Служити топло уз куглу сладоледа.
Коблер је одличан и са бресквама, крушкама, јабукама, шљивама, црвениим воћем или комбинацијама штагод да је у сезони … Ово је основни рецепт.