Лимун коцке (Lemon bars)

Потребно је:

Тесто:  2 шоље брашна, 1 шоља шећера у праху, 200 грама путера, мало соли
Фил: 1 већа конзерва кондензованог млека (може милерам као замена), 1 шоља кристал шећера, 4 јаја, 2/3 шоље сока од лимуна, нарендана кора од лимуна, мало соли, 1 кашика брашна и 1 прашак за пециво.

Припрема:
Састојке за тесто измешати да се добије мекше тесто и прстима распоредити по путером намазаној и папиром обложеној већој и дубљој ђувеч тепсији на дно и са стране. Испећи 15-20 минута на 200 степени док не добије златно жуту корицу. За фил измутити јаја са шећером пенасто, додати кондензовано млеко сок и корицу лимуна, брашно и 1 прашак за пециво. Прелити тесто филом и ставити да се пече у рерни на 170 степени, 40 минута), проверити повремено, јер потребно је да буде мекано још увек у средини, не треба да се препече. Извадити и добро охлдити пре сечења. Посути прах шећером.

Уколико желите можете да одвојите жуманца и беланца па фил умутите само са жуманцима а од беланца умутите чврсту пену са шећером и на крају печење намажете на лимун фил, вратите у рерну да се мало просуши и да се запеку беланца одгоре.