Óbecse

Május 24-éig lehet jelentkezni a Szülőföldön magyarul pályázatra

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdette a Szülőföldön magyarul című programra vonatkozó felhívást a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2022/2023-as tanévre. A korábbi években 22400 forint euró ellenértékét kapták a diákok, az idén viszont már az szerepel a pályázatban, hogy bruttó százezer forintnak megfelelő eurót kapnak.

A támogatásra az óvodások, az általános és középiskolások, valamint azok az egyetemisták és főiskola hallgatók jogosultak, akik egészben vagy részben magyar nyelven tanulnak Szerbiában.Átadáskor mellékelni kell az oktatásinevelési intézmény igazolását, az átadó szülő igazolványának leolvasott példányát, s ki kell tölteni a pályázati űrlapot. Az egyetemisták és főiskolai hallgatók a leolvasott igazolványuk mellett 2023-as igazolással pályázhatnak.

A támogatási kérelmek utolsó postára adási dátuma 2023. május 24.

A támogatási kérelmet személyesen a  Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) irodákban lehet átadni vagy postai úton is feladható egy eredeti példányban, zárt borítékban, ajánlott küldemény formájában.

A támogatásokkal kapcsolatban az érdeklődők további tájékoztatást kaphatnak Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8 és 14 óra között, Péterrévén pedig a helyi közösség nagytermében május 17-én és 24-én lehet átadni a kérelmeket.

A részletes pályázati felhívás és a szükséges adatlapok megtalálhatók a cmh.org.rs oldalon.