Друштво

Оброци и слаткиши за сиромашну децу

Друштва интелектуалаца Браћа Тан је током божићне недеље од 20. децембра организовало петодневну добротворну акцију поделе оброка сиромашној деци уз подршку Покрајинског секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине.

Друштво интелектуалаца Браћа Тан обезбедило је у периоду од 20. до 24. децембра једном дневно по 40 порција топле хране деци из сиромашних породица свих националности (Рома, Срба, Мађара и других) која живе у општини Бечеј којима је помоћ потребна. Списак деце направљен је у договору са Покретом фоколара са којима Друштво интелектуалаца Браћа Тан од прошле године има успешну сарадњу.

Покрет фоколара је црквени покрет за духовну и друштвену обнову, проширен на свих 5 континената, окупља људе разних раса, култура и језика, најразличитијих професија и друштвених слојева, хришћанских традиција, других религија и уверења који настоје да буду семе солидарнијег и уједињенијег света. Покрет је раширен у 194 земље, а своје центре има у 81-ој земљи.

Деци су тих дана пред Божић подељени оброци а на Бадњи дан су деца добила и пакете слаткиша и колача поред топлог оброка. Због епидемиолошке ситуације пакети и храна су били сваки дан дељени у предворју Спомен куће Тан.