Друштво

Одржан скуп за подршку породици Марић

Младић Јован Марић (21) настрадао је 24. августа у два сата ујутру када са враћао са посла из фабрике од последица струјног удара.

У недељу 11. септембра у центру града на градском тргу одржан је скуп на којем се скупило око стотинак наших суграђана да одају пошту настрадалом младићу и да пруже подршку породици.

Чланови породице Јована Марића траже од надлежних да се испита одговорност за несрећу јер је младић настрадао у још званично неразјашњеним околностима. Наиме, према незваничним налазима кабел са далековода се откачио и дошао у додир са влагом на путу јер је претходне ноћи падала киша и било невреме. Ово су све незванични налази јер се још увек врши вештачење, налази ће стићи тек за коју недељу. Тужилаштво је наложило хитни поступак а цео случај је пребачен из Основног јавног тужилаштва у Бечеју на Више јавно тужилаштво у Зрењанину.

Породица настрадалог младића се нада да ће цео поступак ускоро бити завршен и да ће коначно сазнати ко је одговоран за смрт њиховог сина. Бечејци који су тог дана узашли на трг и нешто касније на место погибије у Новом селу одали су пошту и положили свеће и цвеће испред фотографије Јована Марића.