ВестиСпорт

Одржана „Бечејска десетка“

Атлетски клуб Бечеј и Општине Бечеј уз подршку Канцеларије за младе општине Бечеј организовали су седму по реду „Бечејску десетку“, која је до сада окупила највећи број учесника.

Препознајући значај ове манифестације у спортском и туристичком смислу, Општина Бечеј издвојила је око пола милиона динара за одржавање тркачког дана у којем је учешће узело више од 1.000 такмичара из Србије, али и региона.

Присутне су поздравили председник општине Бечеј др Вук Радојевић и члан Општинског већа задужен за спорт, омладину, туризам и односе с јавношћу Давид Туфегџић.

„Задовољство нам је што је ово најмасовнија „Бечејска десетка“ до сада и што је присутан велики број такмичара како у млађим категоријама, тако и у тркама за одрасле на 5 и 10 километара. Бечеј постаје препознат по овој манифестацији, што нам је посебно важно у контексту спортског туризма, јер имамо значајан број гостију који у нашем граду борави током целог викенда. Кроз подршку овој манифестацији ми заправо подржавамо и промовишемо здраве стилове живота, дајемо допринос унапређењу спортског туризма и пружамо подршку нашим суграђанима да се баве физичким активностима“, истакао је др Вук Радојевић.

У припреми и организацији „Бечејске десетке“ учествовала је Канцеларија за младе са својих тридесет волонтера који су и овог пута дали несебичну подршку, рекао је председник општине и додао да ће локална самоуправа наставити да подржава Атлететски клуб Бечеј и организацију „Бечејске десетке“ у нади да ће наредне године бити још више такмичара и још више публике.

Извор: Општина Бечеј