Општина Бечеј: Данас почиње вакцинација становништва

Из општинског Штаба за ванредне ситуције, од Светлане Вулетић, заменице команданта Штаба која је уједно и координаторка за вакцинацију у Општини Бечеј добили смо информацију да данас (20.јануара) почиње вакцинација становника у општини Бечеј.

„Вакцинације у општини Бечеј је до данашњег дана спроведена у Геронтолошком центру и Дому здравља Бечеј. Од данас креће масовнија вакцинација  грађана наше општине. Она ће се спроводити у холу Спортског центра где су постављена два вакцинална пункта на којима ће лекари најпре извршити преглед пре вакцинације а након тога ће грађани бити вакцинисани. За данас је планирано да се на сваких 10 минута вакцинишу по два пацијента. Вакцинација почиње у 8 часова ујутро. Вакцине су испоручене Дому здравља. Не знам тачан број вакцина које су јуче запримили (мислим око 500). У питању су вакцине Синофарм Кинеске производње. Вакцинација се спроводи према списковима које се достављају од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе. У општини је оформљен call центар који има задатак да позове све грађане са достављеног списка и информише их о предстојећој вакцинацији. За данас је позвано 72 лица. У питању су лица која су од 1926. до 1949. годишта, а који су се пријавили путем е-управе и навели да желе било коју вакцину или кинеску вакцину. Данас очекујемо нове спискове према приоритетима које одређује министарство. Информације добијамо на дневном нивоу у поподневним сатима.“ – рекла нам је Светлана Вулетић

У Геронтолошком центру до сада је вакцинисано 64 корисника и 8 запослених а у Дому здравља Бечеј је вакцинисано 88 запослених и то Фајзеровом вакцином.