Спорт

Пет златних медаља Бечејаца

КАЈАК – 13. МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА „ЕКО КУП – ПРОГАР 2020“

Изузетан наступ су остварили такмичари Кајак кану клуба Бе-чеја на 13. међународној регати „Еко Куп – Прогар 2020“, ко-ја је уз друго коло Мини кајак лиге Београда одржана у Прогару у недељу 5. јула, пошто је четири представника нашег клуба освојило укупно пет златних медаља.
Лука Стојков је био најбржи у К-1 на 500 метара у конкуренцији сениора, док је Милош Стојков први стигао до циља у сенорском К-1 на 200 метара. Бечејци су били веома убедљиви и у конкуренцији јуниора где је Александар Хаднађев био најбржи у К-1 на 500 метара, а Марко Мишковић у трци једноседа на 200 метара, да би потпуни успех нашег заокружио двојац у саставу Александар Хаднађев и Милош Стојков који је био најбржи у дисциплини К-2 на 500 метара.
Због добро познате ситуације око Корона вируса у Републици Србији овог лета неће бити такмичарског кајака у нашој земљи а питање је колико ће уопште регата и сличних надметања моћи да се организује, па ће ово такмичење у Прогару можда бити и последње за наше кајакаше ове године. У сваком случају чекаће се реакције надлежног министартва и савеза, али радује чињеница да су такмичари нашег клуба и у оваквим околностима показали да имају веома озбиљан квалитет и да у наредном периоду можемо да очекујемо лепе вести када је у питању кајакашки спорт у Бечеју. Наравно, чим се оконча битка са пандемијом Корона вируса…

С.Е.