ВестиДруштво

Пољаница: Обележан Дан села

Мештани Пољанице обележили су и ове године песмом, плесом, играма и весељем свој „Дан села“ . Организатори, Месна заједница Пољаница,  уприличили су богат програм за мештане из храну и пиће и дружење свих генерација.

Члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и информисање присуствовао је отварању 16. по реду манифестације „Дани Пољаница,“ где се обратио присутнима.

„У разговору са представницима месне заједнице, као један од приоритета мештана издвојено је увођење нових садржаја за квалитетно провођење времена. Сходно томе, ових дана би требало да стигне сто, опрема за билијар, четири нова гола и фудбалске лопте. Мештани су у оквиру акције ‘Буџет по мери грађана’ као један од приоритета издвојили унапређење рада и набавку нових садржаја за Дом културе, и у непосредном разговору са њима дошло се до конкретних предлога. Наша политика заснива се управо на томе – на ослушкивању потреба и приоритета грађана општине Бечеј.

Оно што нас очекује у наредном периоду, а што је од изузетног значаја за мештане Пољаница, јесте наставак рехабилитације пољаничког пута. Подсетићу вас да је у току 2021. године саниран најлошији део овог пута. Имамо спреман пројекат, чија процењена вредност је око 140 милиона динара, и подразумева санацију коловоза у дужини од преко 5.000 метара. Знамо да је то важно за становнике јер их тај пут повезује са регионалним путем, а након ове реконструкције они ће моћи да безбедно и лако саобраћајно комуницирају и гравитирају ка осталим деловима општине. Конкурисаћемо за средства код виших нивоа власти како бисмо обезбедили финансијску подршку за реализацију ове капиталне инвестиције,“ истакао је Туфегџић.

Извор: Општина Бечеј