Преглед кoвид епидемије и вакцинације у другој половини јануара

У претходне две недеље, између два броја Бечејских дана, према извештајима Штаба за ванредне ситуације било је око 10-так заражених на дневном нивоу у просеку, негде око 30-так је било тестираних, углавном брзим антигенским тестовима. Очигледно је да епидемија у граду полако јењава. Још увек је доста активних случајева, преко 100, а према подацима које је Штаб доставио пред закључење броја укупан број оболелих грађана у општини Бечеј од почетка другог таласа епидемије се полако ближи бројки од 1500.

Када је у питању процес вакцинације становништва, током ове две недеље вакцинисано је око 1800 наших суграђана а близу 2000 ако се рачунају и вакцинације медицинских радника, корисника социјалних институција и запослених у Геронтолошком центру и у другим институцијама и установама.

Грађанство је до сада у општини Бечеј вакцинисано кинеском вакцином коју призводи Синофарм, медицинско особље је раније вакцинисано Фајзеровом вакцином. Грађани су показали веома велик интерес за вакцинацију па је тако у првих неколико дана на дневном нивоу вакцинисано и преко 200 људи. Из државног Кризног штаба најављују и нове количине вакцина које треба да стигну ускоро, од којих руска већ ових дана па ће вакцинација становништва бити настављена.