Пројекције филма „Отац“ у Градском позоришту у недељу 28. јуна

Градско позориште Бечеј обавештва да ће се у недељу, 28. јуна, од 18 часова  и од 20 часова одржати пројекције филма „Отац“ Срдана Голубовића, што ће бити прва пројекција на новој биоскопској опреми Градског позоришта.

Улаз: 250 динара.

Улазнице можете купити у просторијама Градског позоришта (радним данима од 8 до 14 часова), а билетарница ће у недељу радити од 17 часова.

Глумци: Горан Богдан, Борис Исаковић, Нада Шаргин…

Трајање: 120 минута

О филму:

Четврти филм Срдана Голубовића „Отац“ имао је велики почетак. Најпре је премијерно приказан на Берлиналеу где је освојио две награде: публике и екуменског жирија, а потом је отворио и 48. издање београдског ФЕСТ-а. Скоро једнодушна оцена и публике и критике је да филм (настао на основу истините приче о Ђорђу Јоксимовићу који је у животу изгубио све и коме су на крају због сиромаштва одузета и деца), никога неће оставити равнодушним.

О пешачењу главног јунака дугом 140 километара којим покушава да покаже како му је стало до деце, али и враћању свог погаженог људског достојанства и другим слојевима његове филмске поетике, критика се изузетно похвално изјаснила врставајући „Оца“ у ред најбољих домаћих филмских остварења у протеклих двадесетак година, филмски критичар Милан Влајчић га означава као “наговештај да пролазе године стваралачке осредњости и претенциозних сочињенија од којих боли глава”.