Друштво

Promocija knjige „Sto kroz dva to sam Ja“ prof.dr Dušana Stupara

Autobiografski roman, „Sto kroz dva to sam Ja“, ispričan u formi istinitih likova i priča, je roman svih nas, običnih ljudi. U njemu se mogu prepoznati svi, kako jugonostalgičari koji pate za onim dobrim starim vremenima, neizostavno ih poredeći sa ovim nenormalnim današnjim, ali i oni koji su debelo platili za grehe bivše nam zajedničke države, preživljavajući ratne strahote 90-tih.

U tom smislu roman je pre svega antiratni i kao takav potpuno razotkriva svu besmisao rata, koji neminovno daje šansu da na površinu isplivaju zli ljudi, ali srećom po čovečenstvo dobro se kroz različite likove pokušava i uspeva suprostaviti toj pošasti zvanoj rat. Takođe ovde se mogu prepoznati i oni koji misle da imaju problem za koji nema rešenja, ali i razvedeni ili nesrećni u ljubavi… Tu se mogu pronaći i sportisti koji se aktivno takmiče, da nauče kako ne odustati, istrajati ali i svi oni koji maštaju da postanu uspešni i veliki ljudi. Roman je i priča o večnim prijateljstvima, ali i o scenarijima koje samo život može da osmisli.

Različiti događaji koji prate junaka, autora romana, daju odgovore odnosno recept kako iz svega izaći kao pobednik, koji je prilično jednostavan: „Trud, volja, požrtvovanost, ljubav, motivacija“.

Sasvim dovoljno razloga za sve koji žele da provedu lepo veče u plesnom klubu Max dance i da nadahnuti nastave život dalje!

Prijavite se preko sledećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/1As6Wh5uLbuNbonufl5pgS2NCLq-RXgyz2kfe9ALs7e8

Vidimo se!!! Dobro došli u plesni klub Max dance u Bečeju, Marina Radić, predsednik kluba

Ko je prof.dr Dušan Stupar?

„9. jula 2023. godine puni 50 godina života. Djetinjstvo i tinejdžerske dane proveo je u rodnom gradu, Zenici, Bosna i Hercegovina. Odatle je sa sobom, kao svršeni gimnazijalac, ponio diplomu matematičkog tehničara. Nakon izbijanja ratnih sukoba devedesetih, odlazi u Novi Sad, gdje na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta stiče redom sledeća zvanja: diplomirani kineziterapeut i profesor fizičkog, zatim master profesor i, na kraju, doktor nauka fizičkog vaspitanja i sporta. Trenutno je (iz)vanredni profesor na Fakultetu za sport i psihologiju, TIMS. Osim školskih diploma iz rodnog grada donosi i status juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine u trčanju, i nekoliko titula prvaka Republike BiH. U takmičarskom smislu preskače nesretne ratne devedesete, i početkom novog milenijuma postaje stalni član veteranske reprezentacije Srbije. Iz rodnog grada ga prati izraziti osjećaj za multietničnost, veliko bogatstvo suživota sa različitim religijama i kulturama, i neraskidive veze sa ljudima sa tih prostora. Studentski život tih ratnih dana ga je natjerao na učenje različitih vještina i sposobnosti neophodnih za opstanak, te se oprobao kao perač autobusa GSP-a, utovarilac brašna i šećera, portir, spasilac, ekspert za gledanje u šolju i predviđanje budućnosti, i prodavac kozmetike i cigareta za potrebe studentske populacije. Veoma dobro se snalazio i u ulozi ilegalca u studentskim domovima, ali i u mnogim drugim ulogama poput animatora, zabavljača, učitelja plivanja, organizatora sportskih takmičenja, dečijih rođendana, realizatora autorskih projekata za djecu i mlade, i evo sada, pisca u pokušaju. Najbolje godine života je posvetio najmlađima radeći kao trener se djecom predškolskog uzrasta. Sada radi sa malo starijom djecom, studentima. Od svih predmeta najdraži mu je onaj koji je imao u osnovnoj školi, „Priroda i društvo“, bez kojih, jednostavno, ne može ni da zamisli svoj život. Tome još treba dodati i više od decenije izbjegličkog staža za koji smatra da treba da se upiše u radnu knjižicu kao beneficirani, jer svi koji ga imaju, znaju koliko su mukotrpno morali da rade sve i svašta da bi preživjeli. Ponosan je na svoju tročlanu porodicu koja mu je baza svega u životu.“