Друштво

ПУ „Лабуд Пејовић“: Још једна нова јаслена група у Бачком Петровом Селу

Татјана Митић, директорица предшколске установе „Лабуд Пејовић“ је на конференцији за новинаре најавила и отварање још једна јаслене групе у Бачком Петровом Селу.

„Ми имамо још једну веома лепу вест, а то је да је у понедељак кренула са радом још једна нова јаслена група у Бачком Петровом Селу у вртићу Макади. Од 17 пријављене деце која су се по конкурсу јавила 15 деце је примљено. Та дечица су већ у понедељак кренула у вртић. Соба у Макадију која је намењена за ову групу ће се и полако опремати и то нам је следећи приоритет. Но морам да кажем, и сигурно је да делим мишљење и родитеља који су једва чекали отварање ове групе, да деца са пуно ентузијазма крећу у вртић тамо.

Ми сад у нашој установи имамо 55 група, 35 група је целодневног боравка а 20 група је полудневног боравка. Са овом новом јасленом групом од ових 35 група целодневног боравка имамо 13 јаслених група што је заиста велики број, јер ако узмемо податак из 2018. године када смо имали само 9 јаслених група то значи да се број у односу на ту годину повећао за 50 посто данас. Ми се заиста трудимо да уколико смо у финансијској могућности и кадровској да отварамо нове група кад год је то могуће. Дакле, сада у Бачком Петровом Селу имамо две групе јасленог узраста које су целодневне и 6 групе деце узраста од 3 до 6 година које су полудневне. Групе су распоређене у 4 објекта на територији тог насељеног места.

Ја бих овом приликом похвалила и родитеље из Бачког Петровог Села, посебно из вртића „Чаролија“,  који су уназад неко време урадили већи број веома лепих акција на уређењу унутрашњости али и  спољног простора у вртићу. Поред њих у то су се сад већ укључили и чланови локалне заједнице да и они допринесу уређењу вртића. Ја бих овом приликом позвала и остале родитеље из других вртића да се придруже, да имају иницијативу, да се уколико могу укључе и у опремање објеката, сређивање унутрашњег и дворишног простора, радних соба. Да нам, уколико могу, помогну да простор где њихова деца бораве добар део времена буде што удобнији, лепши и инспиративнији за децу.“ – рекла је директорица ове установе Татјана Митић.