Сервис

ПУ „Нови Сад“: Пред сезону онлајн заказивање за пасоше и личну карту

Пред почетак сезоне летовања и путовања грађани могу да искористе могућност да своје личне и путне исправе продуже и обнове на једноставнији начин од чекања у дугачким редовима испред шалтера. Преко еУправе омогућено је као и претходних година да се закаже термин онлајн и да се исправе подигну без чекања.

Грађани Врбаса, Бечеја и Бачке Паланке убудуће ће моћи да закажу термине за израду личних карата и путних исправа и преко портала еУправа (www.еуправа.гов.рс). Из Полицијске управе Нови Сад подсећају грађане Јужнобачког округа да захтеве за израду личних докумената могу поднети у објектима Министарства унутрашњих послова у свакој од једанаест општина овог округа и Граду Новом Саду, независно од места свог пребивалишта.

Адреса сајта за Бечејску управу је: https://euprava.gov.rs/usluge/6559

Поступак за заказивање након регистрације на портал е-управе:

Када уђете на сајт еУправе и кликнете на одељак „заказивање термина за личну карту и пасошˮ, отвориће вам се листа личних података које треба да попуните. У истом том одељку постоји и део у којем штриклирате да ли заказујете за личну карту или пасош. Када ваша пријава буде регистрована, бићете обавештени у којем термину треба да одете у полицијску станицу на општини на којој сте пријављени.

Важне напомене:

  • Подносилац захтева мора бити пунолетно физичко лице и држављанин Републике Србије.
  • Термин можете заказати за себе и уз тај термин додати и термине за још 4 члана породице уколико је потребно.
  • Када заказујете термин само за малолетно дете, потребно је да заказани термин гласи на име родитеља, односно старатеља детета.
  • Најранији датум за заказивање термина је један дан пре дана подношења захтева. Најкаснији датум за заказивање термина је 30 дана унапред.
  • Неопходно је доћи тачно у заказано време.
  • Приликом доласка у заказано време потребно је са собом понети сва неопходна документа. Списак докумената можете видети на веб презентацији МУП-а
  • Путем система Плати креирајте јединствену уплатницу и платите накнаде везане за поступак издавања личне карте и/или пасоша.
  • Не може се заказивати за датум који је изван дозвољених 30 дана унапред.
  • Само бела поља у приказаном календару доступна су за заказивање.
  • Термини су у трајању од по 15 минута за једну особу и потребно је стриктно поштовање сатнице.

Дозвољени термини за заказивање нису исти као што је радно време полицијске станице – свака полицијска станица је самостално определила термине у којима дозвољава електронско заказивање.