ВестиКултура

Расписан конкурс за уметнике под називом „Деца су наше златне нити“

Књижевно-уметнички клуб „Перо аматера“, расписао је конкурс под називом „Деца су наше златне нити“, на којем могу
да учествују писци, песници и сликари.

Од одабраних књижевних радова биће формирана књига. Рок за слање радова је 31.март

Аутори могу да учествују тако што ће послати необјављене приче или песме у ворд формату (величина фонта 12), а сваки учесник добија по једну страницу у књизи величине А5.

Услов је да песме не буду дуже од 24 стиха, прича мора бити дужине да стране на страницу А4 формата. Сликари који пошаљу фотографију свог рада (максимално 3 рада) треба да пошаљу у црно-белој верзији јер ће те фотографије бити коришћена као илустрације у књизи и за корице.

Приликом слања рада потребно је навести пуно име и презиме, адресу становања, број телефона и електронску пошту, на мејл адресу: kukperoamatera@gmail.com

Аутори књижевних и уметничких дела који буду уврштени у књигу биће обавешени о томе, а с обзиром да конкус није наградни, они ће морати да плате котизацију која износи хиљаду динара, а уколико аутор живи у иностранству треба да плати котизацију књигу у висини од петнаест еура због већих трошкова слања књиге. Свако од њих добија примерак књиге.

Стручни жири одабраће само једно од истог књижевника или сликара. Резултати конкурса биће објављени средином априла на
званичној Фејсбук страници Књижевно-уметичког клуба „Перо аматера.“

Ово је четврти по реду уметнички конкурс који је расписаоКњижевни уметнички клуб „Перо аматера“, од свог оснивања 2019. године.