Спорт

Сет мало за изненађење

ДРУГА РЕПУБЛИЧКА ЛИГА „СЕВЕР“

Одбојкаши Бечеја нису успели да у првом колу другог дела сезоне Друге републичке лиге „Север“ направе велико изненађење и да по други пут у лигашким мечевима савладају фаворизовану екипу Војводина НС Семе из Новог Сада. Наши момци су одлично отворили меч и добили први сет са 25:22, али је домаћин консолидовао своје редове и успео да у наредна три периода игре оствари победу укупним резултатом 3:1 (22:25, 25:22, 25:15, 25:15).
–Ако бих требао описати припремни период могао бих рећи да смо радили оптимално и у складу са околностима које су нам биле наметнуте. Уз досадашње одсутне, ту мислим на Ђорђа Ракића и Душана Гајичића, који су условљени факултетом, односно здравственим проблемима, на тренинзима нисмо могли рачунати ни на повређеног Милоша Радованова који је таман стасао у једног од играча који чине окосницу екипе, као ни на Веселина Џигурског који због обавеза игра само по потреби. Када сумирамо све ово што сам напоменуо и погледамо шта су момци показали у Новом Саду можемо да будемо изузетно задовољни и да се надамо да ће екипа сличне партије пружати током целе сезоне. Треба додати да је у првом тиму дебитовао Душан Богданов који је прузио одличну партију против заиста изузетних противника на његовој позицији. Данас (20 сати, хала УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“) нам долази трећепласирана екипа Бача против које нам неће бити на располагању Алекса Марошановић, као ни Веселин Џигурски али ће дебитовати Илија Башић, капитен пионирске екипе, који ће дан раније напунити 14. рођендан. Надамо се да ћемо у утакмици трећег кола бити комплетни када будемо гостовали екипи Турије која је једно место иза нас на табели, и да ћемо тада приказати сав квалитет који имамо. Казао је Никола тренер – Играч Мушког одбојкашког клуба Бечеј.
Џигурски је истакао да је у току и пионирско првенство где су Бечејци, иако доста млађи од својих ривала, на два гостовања пружили веома добре партије и да у складу са својим узрастом одлично раде што радује све у клубу. Како тренер Бечејаца истиче пред том селекцијом је доста времена да раде и припреме се за године које су пред њима током којих ће се део њих прикључити раду са првим тимом. Овог викенда Бечејци гостују екипи Сомбора а затим им долази екипа Турије.

Синиша Ерак