Спорт

Сребрна медаља Дуње Марас

ЏУДО – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА ПОЛЕТАРЦЕ

Дугу паузу која је била узрокована добро познатом ситуацијом око пандемије корона вируса бечејски џудисти су искористили да у тренажни процес уведу једну потпуну нову генерацију најмлађих такмичара који су ове јесени коначно дочекали да своје знање обогаћују искуством учешћа на званичним такмичењима. Прошле суботе је у Степановићеву одржано Првенство Војводине за полетарце, узраст 2011. и 2012. годишта, где је учествовало и четворо представника Џудо клуба Младост из Бечеја, у конкуренцији 146 такмичара.
Најуспешнија наша такмичарка била је Дуња Марас која је освојила бронзану медаљу, у категорији + 43 килограма, а треба истаћи да је веома близу освајања медаље био и Марко Османхаџић, који је са скором две победе и два пораза заузео пето место. Такође и наступ Мартена Грцића и Огњена Остојића је био на задовољавајућем нивоу имајући у виду да им је ово тек други наступ на неком такмичењу.
Истога дана одржано је и Првенство Војводине за млађе девојчице и дечаке (2009. и 2010. годиште) на којем је учествовао 161 такмичар из 34 клуба. Наши такмичари Маја Гајинов и Лав Маљковић испали су из даљег такмичења после треће, односно прве борбе.
Наредни такмичарски изазов Бечејце очекује већ сутра када ће поново путовати у Степановићево где ће бити одржан турнир за узраст млађих дечака, млађих кадета и јуниора, а ЏК Младост ће представљати селекција наших млађих кадета, узраста 2006. и 2007. годишта.

С.Е.