Спорт

Текстилац претекао Војводину

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Поразом у Челареву од домаћег ЧСК-а у оквиру 21. кола Војвођанске лиге Север, фудбалери Војводине из Баког Градишта препустили су лидерску позицију на табели екипи Текстилца из Оџака. Изабраници Лазара Дабижљевића су у суботу 27. марта отишли на мегдан у Челарево екипи којој су у том тренутку бодови били и више него неопходни пошто су били веома близу зоне испадања. Та чињеница је очигледно стимулисала домаће да покажу и више него што се од њих очекивало и савладају до тада лидера на табели са 2:0 (0:0).
Овај пораз је за последицу имао да је Војводину на првом месту претекао Текстилац из Оџака који је на свом терену савладао већ прежаљеног „фењераша“ Војводину из Товаришева са 3:0. Дошло је и до смене на трећем месту које сада држи Младост из Турије (на свом терену савлдала Бачку из Пачира са 3:2) која је обишла екипу Бајшу након пораза те екипу у Бачком Петровцу од екипе Младости са 2:0.
Коло пре овога фудбалери Војводине су на свом терену савладали Раднички из Сомбора са убедљивих 6:0 (3:0). По два гола на овом мечу постигли су Братислав Јелић и Александар Проданов, а по једном су били прецизни Димитрије Илић и Марко Џигурски.
Након пораза у Челареву Градиштанцима предстоје наредни изазови и веома тежак распоред у априлу када ће играти чак шест утакмица. Сутра дочекују седмопласирани Таванкут а потом у среду 7. априла путују у Апатин петопласираној екипи Младост АПА. Велики дерби овог фудбалског пролећа биће на програму у недељу 11. априла када у Бачко Градиште стиже Текстилац, а након тог меча изабранике Лазара Дабижљевића очекује изузетно тешко гостовање у Бачком Петровцу екипи Младости. Утакмица 26. кола је на програму у среду 21. априла када ће у Бачком Градишту гостовати екипа Крила Крајине из Бачке Паланке, а четири дана касније Градиштанци путују у Турију, чиме ће завршити циклус утакмица у априлу.
Наредни месец може дати многе одговоре када је у питању борба за сам врх табеле на којем је поприлична гужва. У распону од само шест бодова се налази првих пет екипа и сигурно је све те екипе виде неку своју шансу да се боре за пласман у Српску лигу Војводина. Ако је сигурно да неће све бити решено током априла месеца веома ће бити битно за изабранике Лазара Дабижљевића освоје што је могуће више бодова као би могли са што боље позиције уђу у финалне борбе у оквиру Војвођанске лиге Север.

С.Е.