Друштво

Титула почасног грађанина Бечеја ове године биће додељена Горану Васовићу

Општинска Комисија за доделу годишњих награда и звања почасног грађанина у саставу: Дијана Петер, Ђијанта Ловаш и Тот Ференц, испред локалне самоуправе уз чланове комисије који су задужени за појединачне области (др Слободан Димитров за здравство, др Анђелко Мишковић за привреду и пољопривреду, Балаж Серда задужен за културу и цивилне организације и Дане Мандић, задужен за спорт и туризам) доделила је ове године титулу почасног грађанина Горану Васовићу, фронтмену групе Ева Браун. Ова награда додељена је Горану Васовићу за вишедеценијски музички рад  и за хуманитарни рад.

Бенд Ева Браун је до сада издао 5 студијских албума, неколико лајв албума, синглова. „Ева Браун“ је вероватно најзначајнији музички „бренд“ Бечеја и свакако ауторски и стилски најпрепознатљивији поп бенд на територији оног што се некада звало југословенска музичка сцена а данас „регионална“. Горан Васовић је један од кључних аутора и фронтмен у бенду.

Према образложењу Комисије ова награда додељана је Горану Васовићу и за допринос развоју музичке и уметничке сцене у граду али и у целој држави. Рад и музички опус групе Ева Браун претходних неколико деценија у великој мери је допринео угледу Бечеја и препознатљивости нашег града.

Оно што свакако није мање важно од музичког рада Горана Васовића је да се он већ неколико година посвећено бави и хуманитарним радом. Оснивач је организације ДМД, Удружењa оболелих и родитеља деце оболеле од Дишенове мишићне дистрофије која је чланица Националне организације за ретке болести Србије (НОРБС) којом он председава већ 4 године и у оквиру које се бави хуманитарним радом и организацијом хуманитарних концерата и прикупљањем средстава за лечење ове ретке болести.

Повељу почасног грађанина Горану Васовићу уручиће председник општине Бечеј на Свечаној седници СО Бечеј поводом Дана општине Бечеј.