Óbecse

Úriemberek hete a Népkönyvtárban

Szeptember elején innovatív és szórakoztató várja az érdeklődőket

Az óbecsei Népkönyvtár szeptember 6-a és 11-e között innovatív, edukatív és szórakoztató jellegű programmal kedveskedik tagjainak és mindenkinek, aki szereti a könyveket, az irodalmat, az ismeretterjesztő dolgokat. Az Úriemberek hete elnevezésű rendezvénysorozatot, amit a Kulturális Tartományi Titkárság is támogat, immár negyedik alkalommal szervezi meg az intézmény.
Az idei őszt egy kicsit másképp várjuk, mint eddig. Lesznek rendezvényeink, de a jelenleg érvényben lévő keretek között tudjuk csak őket megtartani. Az újdonság vele kapcsolatban az, hogy egy része online kerül megvalósításra a You Tube platform és a Live Stream lehetőségeinek felhasználása segítségével – írják a szervezők a Népkönyvtár közösségi oldalán.
Első nap, szeptember 6-án 18 órai kezdettel Halla Viktor fog előadást tartani a robotika világából. Másnap Dušan Opinćal történész mesél a közönségnek. Szeptember 9-én, szerdán Rókus Zoltán színművészt láthatják, hallhatják az érdeklődők. Csütörtökön, szeptember 10-én két előadásra is sor kerül. 15 órától Jasen Lakić, majd 18 órai kezdettel Orcsik Roland, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa oszt meg érdekes dolgokat a közönséggel. Pénteken 12 órakor Ivan Kovač filozófia tanár előadása zárja a rendezvényt.
Az Úriemberek hetének ünnepélyes megnyitóját egy szabadtéri akusztikus koncert fogja megkoronázni. A Fingerbeng együttes szeptember 6-án 19 órától zenél majd a Népkönyvtár nyári színpadán.
D.P.