Спорт

Успеси бечејских каратиста

ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ
Првенство Војводине за наде, кадете, јуниоре и сениоре у извођењу ката и борбама у организацији Шотокан карате савеза Србије – Карате федерације Војводине одржано је у суботу 23. марта у Кикинди, где је учешће узело укупно 250 такмичара из 25 клубова. Карате клуб Бечеј је представљало 14 такмичара који су и овога пута остварили добре резултате.
Мушки сениорски ката тим у саставу Мирослав Опарница, Видор Холоши и Алекса Михајловић је освојио сребрну медаљу. Опарница је у појединачном делу био трећи, Михајловић пети а Холоши седми, док је Мирослав Опарница у борбама, у категорији +85 килограма постао првак Војводине.
Ката тим кадеткиња у саставу Ана Река Комароми, Катарина Јакић и Катарина Киш су наставиле са добрим резултатима па су постале шампионке Војводине. Ана Река Комароми је у појединачној конкуренцији била прва, док је Катарина Јакић освојила треће место.
Титулу првака Војводине освојио је ката тим нада у саставу Катарина Јакић, Катарина Киш и Маја Митић, а исти успех је у појединачном делу такмичења остварила Катарина Киш. Вељко Мишковић је у конкуренцији кадета, у катама појединачно заузео четврто место, док је Алекса Мишковић био пети.
Вељко Мишковић је у борбама, у конкуренцији до 58 килограма је освојио сребрну медаљу, као и Јелена Јовичић, у категорији до 47 килограма у конкуренцији нада, а исти успех је Емилиа Нађидаи остварила међу млађим сениоркама, у категорији +65 килограма.
Поред поменутих на Првенство Србије су се пласирали и Маја Митић у катама појединачно, као и Видор Холоши, Тамара Мишић, Балаж Ковач, Алекса Мишковић и Едвин Штеибел у борбама појединачно
Првенство Војводине у Банатском Карађорђеву за млађе категорије одржано је у недељу 10. марта. Учествовало је 220 такмичара из 22 клуба, а међу њима и четири такмичара Карате клуба Бечеј, који су освојили три медаље. Неда Стојадиновић и Стефанела Остојић су се бронзама окитили у катама, а Филип Мишић је медаљу истог сјаја освојио у борбама.

Синиша Ерак