Спорт

Ватерполо: Припрема пред Европско првенство

Женска ватерполо репрезентација Србије до 15 година, је у оквиру припрема пред предстојеће Европско првенство, које се одржа-ва у Загребу од 24. до 30. јуна, одиграла још једну у низу утакмица на базену спортског центра у Бечеју.

Овог пута девојке су угостиле своје вршњакиње из Италије, а на крају меча резултат је био 11:11. Иако је утакмица завршена нереше-ним резултатом, селектор и саме играчице задовољне су постигнутим и приказаним.

Млада женска репрезентација је на окупу још од почетка године. Подсетимо оне су учествовале на Меморијалу „Чика Пишта Меса-рош“ у јануару, након чега су се састале у фебруару са Холандијом, док су у мају спаринговале у Мађарској са Дунаујварошом. У зав-ршним припремама снаге су одмеравале са Чехињама, сада са Италијанкама док их у току предстојеће недеље очекује меч са репрезентацијом Мађарске.

ако и сама селекторка Даниела Ћук истиче припреме протичу и више него одлично, а оптимизма пред Европско првенство не мањка како њој тако ни њеним девојкама.

Захтевна група и распоред очекује девојке на Европском првен-ству, јер ће снаге одмеравати са најбољим светским репрезентацијама Мађарском, Италијом и домаћом екипом Хрватске. Добром игром и пласирањем у првих шест екипа, наше репрезентативке узимају визу за Светско првенство што им и јесте циљ закључила је Даниела Ћук.

Вукашин Љубојев