Versenyeztek a diákok a Zeneiskolában

Közel 200 fiatal tehetség vett részt azon az iskolai versenyen, amelyet az óbecsei Petar Konjović Általános Zeneiskola szervezett a tanulóknak, aki ebbe az intézménybe járnak. A résztvevők zongorán, gitáron, hegedűn, klarinéton, harmonikán, tamburinon játszottak, valamint szólóéneklésből, szolfézsből és zeneelméletből mutatták meg, hogy mit tudnak.
A vetélkedő célja, és egyben az iskola és a tanárok feladata, hogy még inkább ösztönözzék, motiválják a gyerekeket, hogy komolyabban foglalkozzanak a zenével, még többet gyakoroljanak, fejlesszék magukat. Emellett, a diákok igyekezetét díjazni kell egész évben, valamint bemutatni tehetségüket a közönségnek – mondják a szervezők.
A megmérettetés két helyszínen zajlott, a Zeneiskolában és a Népkönyvtárban. Az iskola oklevelekkel és érmekkel illette a résztvevőket, míg a legsikeresebbek ajándékokkal térhettek haza. A rendezvény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságának támogatásával valósult meg.
Emlékeztetőül, folyamatban van a beiratkozás a Petar Konjović Általános Zeneiskolába. Az érdeklődők az oktatási intézmény honlapján tudnak jelentkezni, űrlap kitöltésével. Zongora, hegedű, tambura, harmonika, klarinét, gitár és szólóének szakok közül választhatnak a leendő diákok.

D.P.