Друштво

Вести из Бачког Петровог Села

Ново руководство пензионера
У просторијама Дома пензионера, одржана је изборна седница овог удружења, на којој је председник Јожеф Вереш поднео кратак извештај о досадашњем раду, истакавши, да су учињени максимални потези да се учлањеним пензионерима, „треће доба“ учини што лакшим. Поред тога што су подељени пакети прехрамбених производа за најугоженије пензионере, и наступајућу зиму ће дочекати у топлим собама, јер су на време испоручили 63 тоне угља и 195 кубика огревног дрвета, које најстартији плаћају у десет једанких рата.
За чланове новог руководства месног удружења, изабрани су: Јожеф Вереш којем је поново поверен мандат председника, Јанош Жолнаи, Бојана Вујчин, Добрила Пејак, Милан Мартиновић, Едит Хорват, Душан Гомбошев, а за административне послове и даље је задужена Ирена Бакњак.

Обележен Дан ватрогаства
Чланови Добровољног ватрогасног друштва, које је основано далеке 1883. године, на достојанствен начин, су обележили 27. септембар Дан ватрогаства. У исто време у Новом Саду је одржаван Конгрес ватрогасаца Војводине, после којег ће чланови добровољних друштава сазнати које им је место и улога у данашњем друштву.
Поздравну реч одржао је Председник Општинског ватрогасног савеза и Предеседник Месног ДВД-а Јожеф Ф. Варга који је истакао, да је ове године дежурство за време жетвених радова „Жетва 2018“ добро организовано, да ће се зимски период искористити за обуку чланова и учинити покушај, да се добровољна ватрогасна друштва на теритирији бечејске општине у наредном периоду што савременије опреме за случајеве непогода и гашење ватре.

Сунчана јесен живота
Чланови Месног удружења пензионера, организоваће и ове године, традиционално дружење својих чланова под називом „Сунчана јесен живота“. Дружење ће бити одржано 20. октобра у просторијама Дома занатлија, а пријаве се очекују до 17. октобра у Дому пензионера сваке среде и петка од 8 до 11 часова. Котизација је 700 динара за вечеру и пиће по вољи. Госте ће забављати оркестар пензионера из Бечеја, а на дружење су позвани чланови пензионера из Бечеја, Баког Градишта, Радичевића, Пољаница и Милешева. Пријаве се примају и на телефон: 803-579 код пензионера или 803-118 код Ирене Бадњак.

Јанош Жолнаи