Млади

Златном медаљом на макетарском такмичењу Алекса Продановић крунише своје успехе

Млади Бечејац Алекса Продановић добио је награду за најбољу макету у категорији тенкова, на макетарском такмичењу одржаном у Београду, које је 16. и 17. децембра организовао Макетарски клуб Олуј.

У питању је руско оклопно возило BTR- 70 Trumpeter, коришћен од стране совјетске војске током седамдесетих година двадесетог века у сукобу са Авганистаном.

 руско оклопно возило BTR- 70 Trumpeter,
Макета руског оклопног возила BTR- 70 Trumpeter

Алекса највише воли да склапа тенкове и авионе из I и II свестког рата, купује пластичне макете које склапа, лепи, шмиргла и фарба.

Продановић се иначе већ скоро деценију бави овим занатом који му је донео многа познанства и искуства.

Драго ми је да сам успео и злато коначно да донесем кући, научио сам се стрпљењем и да ствари које су се десиле треба да остану иза нас“, рекао је Алекса за лист Бечејски дани и открио да се увелико спрема за наредно такмичење.

Алекса поред ове златне награде којом крунише своје успехе, има многобројне награде; златну и сребрну медаљу добио је на макетарском такмичењу „X Алексић куп“, на првом такмичењу Новогодишњи куп припало му је четврто место, а на макетарском такмичењу „Дунав 1255 у Новом Саду,“ освојио је сребрну медаљу.

Слике: Приватна архива породице Продановић