Спорт

Злато за Александру Милошевић

БОКС – ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ

Изузетан наступ остварили су такмичари Боксерског клуба Бечеј на појединачном Првенству Војводине које је у Шиду одржано прошлог викенда, где су се такмичиле 22 боксерке и 101 боксер из 29 клубова а одржане су укупно 92 борбе током три дана такмичења.
Александра Милошевић је у конкуренцији јуниорки, у категорији до 66 килограма била изузетна. Она је у полуфиналу победила прекидом у првој рунди Милицу Пекез из Боксерског клуба Шајкаши из Жабља, да би у финалу такође прекидом у првој рунди савладала Иву Бјелић из новосадске Војводине и тако се заслужено окитила златом.
До медаље је дошао и сениор Никола Алексић који се у категорији до 75 килограма окитио бронзом.
Наредно такмичење које очекује бечејске боксере је већ овог викенда када се у Сомбору одржава Првенство Србије за омладинце, кадеткиње, јуниорке и омладинке где ће се нове изазове имати Александра Милошевић.
Иначе, она је ову годину почела изузетно добро пошто је освојила златну медаљу у дресу репрезентације Србије на деветом Купу нација одржаном у Сомбору од 15. до 20. јануара у хали „Мостонга“, где су наступиле 193 такмичарке у четири узрасне категорије из 25 земаља,. Млада Бечејка је претпоследњег дана такмичења, које је сврстано у „А“ класу Светске боксерске асоцијације АИБА (International Boxing Association) и по квалитету се равна сa Првенством Европе, у финалу јуниорске конкуренције, у категорији до 66 килограма, савладала прекидом у првој рунди своју колегиницу из репрезентације Милицу Пекез.

Синиша Ерак