Óbecse

25 éves a PSMK modern tánccsoportja

Teltház előtt táncoltak az egykori és valamikor tagok

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjának 25. évfordulója alkalmából szeptember 30-án nagyszabású műsorra került sor Alsóváros szívében.

A jubileumon a jelenlegi táncosok mellett újra színpadra léptek a valamikor tagok is. Ezen kívül számos meglepetés vendég és produkció szintén bemutatásra került.

– Nagyon örülünk annak, hogy huszonöt év után sikerült összeszedni ennyi embert, akik ma mind megjelentek a színpadon. Ez a mai esemény negyed évszázada fémjelezi a Petőfi Kultúrkört és magát a modern tánccsoportot, hiszen tagjaink annyi felé megfordultak a világban! Élményeket hoztak haza, és vittek, akárhová is mentek. Mi erre nagyon büszkék vagyunk – mesélte Ferenc Edvin, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör alelnöke.

A nézők között a szülők, egykori és jelenlegi táncosok mellett megtalálhatóak voltak testvérvárosunk Csongrád és Sátoraljaújhely képviselői, akikkel a kultúrkör köztudottan jó viszonyt ápol évekre visszamenőleg.

A rendezvényen bemutatkoztak a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is, Shweitzer Tamás vezetésével.

– Nekem imponál az az önkéntesség, a rengeteg társadalmi munka és mindaz, ami mögötte van, azaz, amiért idejönnek a gyerekek egészen kicsi korukban, és itt maradnak akár 15 éven keresztül. Egy valódi kapcsolódás, ragaszkodás alakul ki. A műsor fantasztikus volt, mondhatnám azt is, hogy örömelőadás, hiszen nem láttam olyan fellépőt aki „csak úgy” feljött a színpadra. Itt mindenki mosolygott és sugárzott a boldogságtól – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere.

A produkciók és beszédek mellett videofilmek és fotókollázsok is bemutatásra kerültek az elmúlt 25 legmeghatározóbb személyeiről, legemlékezetesebb utazásairól, fellépéseiről, megható, szomorú és vidám pillanatairól.

A visszatérő egykori táncosok mellett beszédet mondott még többek között Tót Kása Piroska, aki a 92-ben megalakult tánccsoport első vezetője volt, illetve Szabadka Éva, a kultúrkör varrónője, aki az elmúlt negyed évszázadban szebbnél szebb kosztümök százait álmodta és valósította meg a fiatalok számára.

A műsor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szekeres László Alapítvány, a helyi önkormányzat, a Nemzeti Kulturális Alap és donátorok támogatásával jött létre.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *