Лош почетак наших одбојкаша

Нова сезона у Првој Б лиги за одбојкаше отпочела је овог викенда када је одиграна прва првенствена утакмица. Бечејци су на домаћем терену у спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“ дочекали екипу Дубочице из Лесковца и на жалост претрпели први пораз од 0:3, по сетовима 18:25, 18.25, 22:25.

Одбојкаши Бечеја сезону су започели у следећем саставу: Стефан Митровић, Милош Ракић, Душан Гајичић, Маринко Војновић, Властимир Лукић, Никола Радованов, Ђорђе Ракић, Веселин Џигурски и либеро Алекса Марошановић.

У нову сезону наш тим ушао је појачан новим тренером Слободаном Галешевим али са друге стране из екипе је отишао досадашњи капитен и најискуснији играч Никола Џигурски. Наиме, он је престао активно да игра због тога што је изабран за члана Општинског већа задужен за спорт и омладину. Своју капитенску траку Никола је предао свом брату Веселину, који је и тренутно једини сениор у екипи Бечеја.  Тај податак говори о томе колико је уствари ова екипа млада и неискусна али са друге стране пожртвована и предана па ћемо до краја првенства имати прилике да видимо како ће успети да се снађу у овој сезони.

У овој утакмици противничка екипа Дубочице старија и искуснија од самог почетка није дозволила никаква изненађења, једино су у трећем сету наши одбојкаши успели да изједначе резултат после неколико сјајних сервиса Џигурског  али су гости сет ипак завршили у своју корист.

У следећем колу Бечејци путују у Баваниште где се састају са истоименом екипом коју су да подсетимо у прошлој сезони победили на њиховом терену док су на домаћем претрпели пораз од њих.

Треће коло игра се 28. октобра у Бечеју, када ће ови млади момци одмерити снаге са екипом Срем Итон из Сремске Митровице. Утакмица почиње у 19 часова и овом приликом позивамо све љубитеље одбојке и спорта уопште да дођу и навијају за наше одбојкаше јер им је подршка са трибина преко потребна.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *