Друштво

25. маја „Пецешорски дан“

Мештани маленог места Пољанице у бечејској општини, годинама вредно истрајавају у намери да и ово насеље има једну своју манифестацију која ће привући госте из околних места и успевају у томе, јер ће се 25. маја по 14. пут одржати „Пецешорски дан“ са богатим културним, забавним и кулинарским програмом. Обичај је, да се тог дана у ово малено место сјати више гостију него што село има житеља, али организатори овога пута обећавају, да ће сви задовољни напустити ово место.

Програм почиње у 9 часова, када ће се гостима, домаћинима и такмичарима обратити главни организатор, за 10 часова је предвиђен наступ дечијих група, за 11 часова предвиђен је наступ „КУД Петефи Шандор“, а у том времену одржаће се и Свечана миса у оближњој црквици. За добро расположење побринуће се познати бечејски оркестар „Јо бараток“ (Добри другари). За љубитеље доброг залогаја обезбеђено је дегустирање и једење овчијег паприкаша, док ће се пријављени такмичари (котизација је 2.500 динара по екипи) надметати у припреми чувеног говеђег гулаша. Организатор ће прва три места наградити вредним наградама и дипломама.

Заинтересовани за учешће на такмичењу могу контактирати следеће бројеве телефона: 064/89-50-050 или 064/11-63-988. За госте из Аде и Мола обезбеђен је аутобус преко Бачког Петровог Села, чији је полазак у Пољанице предвиђен за 8 сати ујутро.