5. јубиларни хуманитарни турнир у баскету ипак од 6. јула до 8 јула – одлагање због лошег времена

Канцеларија за младе у сарадњи са КК Бечеј и ове године организује традиционални хуманитарни турнир у баскету на платоу испред општине Бечеј. Овогодишњи турнир посвећен је Слободану Малешеву – Бобици. Према речима представника организатора КЗМ, Данета Мандића, „Бобица је један од нас, неко ко је био члан организационог тима за овакве турнире и који је све овакве и сличне турнире забележио својим фотографијама. Овај турнир је подршка и један вид захвалности Бобици за све што је учинио за нас.“ Дане Мандић се у име КЗМ и локалне самоуправе захвалио и организационом тиму КК Бечеј Марку Вуковићу и Владимиру Буњевачком за успешно организовање ових турнира који од 2013. године  промовишу овај спорт у Бечеју посебно код младих. Према његовим речима, веома важно је да овај турнир није комерцијалан и не окупља професионалне екипе него баш екипе који су спреме да играју у хуманитерне сврхе и зарад промоције уличног баскета као спорта.

Марко Вуковић из КК Бечеј је похвалио сарадњу са КЗМ и локалном самоуправом и изнео податак да је у овом тренутку пријављено 19 екипа, углавно из Бечеје, неколико екипа из Новог Сада и једна из Титела и екипа из Белегиша у Срему. Екипа из Белегиша ће превалити чак 90 км дао Бечеја да заигра баскет на овом турниру. Он је рекао да је веома задовољан јер сваке године има све више екипа пријављених и да се шири круг градова одакле екипе долазе.

Дане Мандић је рекао да је ове године буџет турнира око 250.000 динара и да ће бити све финансирано из сопствених средстава КЗМ-а тако да ове године није било потребе ни да се обраћају спонзорима за помоћ јер су добро испланирали средства за турнир. Котизација екипа је као и сваке године 2000 динара. Он је напоменуо да је опрема која ће бити изнајмљена професионална опрема која се користи за профи турнире и да је овај турнир вероватно једини хуманитарни турнир који ћа бити овако опремљен.

Испред локалне самоуправе и КЗМ Дане Мандић је најавио и иновације на овом турниру да се обалажи овај мали јубилеј, наиме, ове године ће бити подељено грађанима и 20 кошаркашких лопти (грађани ће моћи да убацују у кутије своје име и презиме и биће извучени добитници). Поред тога биће одштампано и 200 мајица које ће се продавати по 250 динара и тај приход ће ићи у хуманитарне сврхе.

Организатори су пожелели  екипама и навијачима леп викенд и добар провод на платоу испред општине.