Спорт

90 спортиста заједно са вођама екипа испраћени на 13. Спортску олимпијаду Војводине

У општини Бечеј организован је свечани испраћај спортиста и спортискиња на 13. Спортску олимпијаду Војводине која траје од 7. до 9 јула у Ади и Молу.

За општину Бечеј играће укупно 90 спортиста са вођама екипа и то у мушкој и женској одбојци, кошарци у мушкој конкуренцији, затим у средњем фудбалу, као и у пливању, стрељаштву и куглању.  За Бечеј ће играти и екипа малог фудбала и три пливача фирме „Knott Autoflex Yug doo“ „Фадип“ ће наступити у пикаду са два играча, док ће се „Сојапротеин“ представити са четири атлетичара.

У свечаној сали Скупштине општине Бечеј, члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам Дане Мандић, председник „Савеза спортова општине Бечеј“ Јован Јечански и председник удружења „Спорт за све општине Бечеј“ Милорад Ракић пожелели су пуно успеха Бечејским такмичарима.

Дане Мандић, члан општинског већа за спрт, омладину и туризам рекао је да локална самопуправа подржава унапређење спорта и спортске инфраструктуре у Бечеју.

Помоћ клубовима се не огледа само у финансирању њихових годишњих програма, већ од 2020. и у виду уручивања опреме, финансирању спортских манифестација и свега онога што клубови истичу као своје приоритете. Сматрали смо да је учешће наших спортиста на Спортској олимпијади радника Војводине важно за локални спорт, спортске клубове и сам Бечеј и из тог разлога смо их опремили, сносили трошкове котизације и спремни смо да сносимо трошкове превоза“, додаје члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.