КуварРазонода

Хладно цеђена кафа (Cold brew coffee)

Хладно цеђена кафа (Cold brew coffee)

100-120 грама млевене кафе (најбоље је узети у зрну па самлети код куће свежу или у продавници самлети мало крупније али може да послужи и обична, стронг варијанта)

1,5 литра хладне воде.

Потопити кафу са водом у већи бокал или неку већу дубоку посуду, поклопити и оставити најмање 24 сата у фрижидеру.

Процедити кроз газу или цедиљку и дупли папирни убрус и чувати у фрижидеру до служења. Одлична јака кафа, укус је мање киселкаст него кад се кува  има природнији укус кафе од инстант кафе. Додати лед и млеко, шећер, сладолед … по укусу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *