Óbecse

„A KMV kulcsfontosságú ünnepély”

Az óbecsei Városi Színházban május 14-én gálaműsorral és díjkiosztóval zárult az idei, sorrendben 56. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének rendezvénysorozata. A műsor elején Virág Kiss Anita és Oláh Tamás főszervezők köszöntötték a jelenlévőket, majd Hugyik Richárd, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja mondott köszöntőt.

– Immár hagyományosan Óbecse ad otthont annak a Magyar Nemzeti Tanács által is kiemelt jelentőségűnek nyilvánított és a helyzetben megerősített rendezvénynek, ahol a vajdasági magyar középiskolások találkoznak, hogy önképzőköri versenyen mutassák be a tudásukat. A KMV célja, hogy fellendítse középiskoláink magyar tanulóinak művészi és alkotótevékenységét. Fontos, hogy emlékeztessük magunkat erre a célra, hogy a KMV helyet és teret biztosít az iskolai és az iskolán kívüli önképzőköri diáktevékenységnek, ahol bemutatják verseiket, elbeszéléseiket, riportjaikat, tanulmányaikat, humoreszkjeiket. Szavalhatnak, népmesét mondhatnak, képzőművészeti tárlaton tehetik közszemlére elkészült műalkotásaikat, színművészeti vetélkedőn csillogtathatják meg színészi kvalitásaikat, népzenei és néptáncvetélkedőn fejezhetik ki a magyar hagyományban való jártasságukat. A KMV ezért is roppant jelentős közösségünk egésze szempontjából, az ifjúság vonatkozásban pedig kulcsfontosságú ünnepély – mondta Hugyik Richárd.

A gálaműsoron az Újvidéki Színművészeti Akadémia másodéves hallgatóinak közreműködésével mutatkoztak be az első helyezést elért versenyzők, majd Virág Kiss Anita, illetve Oláh Tamás átadták díjakat. Az 56. KMV tanári díját Lázár Szűcs Anikó, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium angoltanára vehette át.