A Ladánybene 27 koncertezik Óbecsén

Június 14-én és 15-én ismét lesz Óbecse éjjel rendezvény: a kétnapos eseményen ezúttal is összesen négy együttes, előadó is koncertezik majd, egyelőre azonban a magyarországi Ladánybene 27 és a tavalyra beharangozott, de Aki Rahimovski énekes betegsége miatt elmaradt Parni valjak fellépését tették nyilvánossá a szervezők. Az Óbecse éjjel rendezvényt első alkalommal az új főtér átadása alkalmával szervezték meg 2017-ben, és tavaly már több mint 15 ezer nézője volt az ingyenes koncerteknek.
2018-ban a koncertek mellett rövidfilmszemlét, művésztelepi kiállítást és egyéb programokat is szerveztek. A Városi Színház az idén is pályázatot hirdetett rövidfilmekre, amelyre 2017 és 2019 között forgatott, legfeljebb 30 perces játékfilmmel, dokumentumfilmmel és rajzfilmmel lehet jelentkezni. A pályázaton szerbiai filmszerzők, a Művészeti Akadémia hallgatói és amatőr alkotók is részt vehetnek. A jelentkezési határidő május 25.
A zsűri 10 rövidfilmet válogat majd be a fesztiválra, amelyeket június 14-én mutatnak be a színház klubkertjében, és egy háromtagú zsűri dönti majd el ezen a napon azt, hogy melyik film a legjobb. Az alkotás szerzője 50 ezer dináros jutalomban fog részesülni.
A filmeket a rkf.becejnocu@gmail.com címre kell beküldeni a megszokott fájlmegosztó szolgáltatáson (We Transfer, Send Space, Google Drive) keresztül vagy linkek (youtube vagy más magas felbontású video-link) segítségével. A jelentkezéshez csatolni kell a szerzők adatait és egy rövid szinopszist is. Bővebb tájékoztatást a pozoristebecej@gmail.com e-mail címen vagy a 062 282 062-es telefonszámon lehet kérni.

Fehér Rózsa