Друштво

Активности Канцеларије за младе општине Бечеј

Квиз о репродуктивном здрављу на Фантасту
Канцеларија за младе општине Бечеј је у сарадњи са Новосадским хуманитарним центром у петак, 9. октобра, у дворцу Фантаст организовала квиз за младе о репродуктивном здрављу.
Учесници су имали прилику да чују кратко предавање о репродуктивном здрављу и да дискутују са предавачима о проблемима ове теме, након чега је уследио квиз о репродуктивном здрављу, у ком су млади били подељени у две групе, а победници су били награђени. Завршетак овог едукативног излета на дворцу Фантаст обележили су заједничким ручком.
Млади кроз овакав вид едукације развијају одговоран однос према сопственом репродуктивном здрављу, које представља темељ за правилан и здрав развој сваког адолесцента.


Активности у Омладинском клубу у БПС
Прошле године отворен је Омладински клуб у Бачком Петровом Селу, а од тада је у том простору реализовано мноштво активности. Млади се свакодневно окупљају у Омладинском клубу да се друже, играју друштвене игре, гледају филмове, организују разна дешавања које су у складу са њиховим интересовањем.
Захваљујући средствима Канцеларије за младе општине Бечеј и иницијативи УГ ,,Млади за наше село“, Бачко Петрово Село данас има модеран и функционалан Омладински клуб, који представља средиште окупљања и креативног деловања младих.
Започети радови на адаптацији

 


Омладинског клуба у Бачком Градишту
Канцеларија за младе општине Бечеј, како је у марту и договорено са представницима заинтересоване омладине из Бачког Градишта, започела је адаптацију просторије која се налази у склопу објекта Месне заједнице, са циљем њеног преуређења у модеран омладински клуб.