Друштво

Активности КЗМ: Предавање о сигурности у саобраћају у школама

Канцеларија за младе општине Бечеј у сарадњи са Удружењем параплегичара мачванског округа и Агенцијом за безбедност саобраћаја организовала је 27. септембра, предавања под називом ,,Још увек возим’’ у Гимназији Бечеј, Економско – трговинској школи Бечеј и Техничкој школи Бечеј.

Предавања о безбедном учешћу у саобраћају су намењена средњошколцима и организована су већ неколико година заредом у циљу едукације будућих возача.

Ученици трећих разреда били су у могућности да науче нешто ново о безбедности у саобраћају и да чују лично искуство представника Удружења параплегичара мачванског округа, Славише Савић, као и да кроз разне личне приче науче колико може бити погубна несавесна вожња под утицајем алкохола или наркотика.

Ова предавања су реализована уз финансијску подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Бечеј.Предавања „Још увек возим али не ходам“ реализују лица са инвалидитетом који су инвалидност стекли у саобраћајним незгодама. Ученици су имали прилику да виде презентације и исповести жртава саобраћајних незгода, да испробају наочаре за симулацију алкохолисаности и утицаја наркотика, како би јасно уочили разлику у опажању и координацији код лица са и без алкохола, односно наркотика. Жртве саобраћајних незгода, кроз иновативан приступ образовању младих, а преношењем личног искуства, уче младе о безбедности у саобраћају и поштовању саобраћајних прописа, указујући на последице својих саобраћајних незгода. Овај вид предавања је подржан од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад запошљавење, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја.