Аустријске кнедле на пари (Germknedle)
За тесто: 500 г брашна (ако је потребно мало више), 1 кесица сувог квасца 300 мл топлог млека, две кашике шећера. 1 ванил шећер,
1 јаје прстохват соли, две кашике путера собне температуре (или две кашике масти) нарибана корица 1 лимуна
За пуњење: пекмез или џем од шљива
За умак од ваниле: пола литре млека, 3 жуманца, 3 кашике шећера, 2 кесице ванил шећера и један бурбон ванил шећер, 2 кашичице пуне густина
За посип: мак и у шећер у праху
Од састојака умесити укисело мекше тесто да може да се разваља и да се не лепи за подлогу. Оставити да се подигне 45 мин до сат времена. Развити тесто на пола цм исећи квадрате величине 7-8 цм и на средини пунити са кашиком пекмеза од шљива, саставити крајеве и формирати кнедле. Оставити још пола сата да поново нарасту и кувати их на пари у шерпи са решеткастим дном или у посољеној кипућој води. Готове су кад нарасту и испливају на површину.
Направити ређи посластичарски крем (умак): Умутити 3 жуманца са шећером и густином, ставити млеко да се скува са ванил шећером. Полако умешати врело млеко у жуманца па све вратити на ватру, мешајући непрестано и скувати умак. Кад почне да се лагано згушњава готово је. Треба да буде као сос.
Служити кнедле појединачно преливене сосом од ваниле и посуто маком помешаним са прах шећером. Количина мака по жељи.