ДруштвоПолитика

Свечана седница СО Бечеј и додела годишњих награда

Свечана седница СО Бечеј одржана је као и свакe године на Дан општине Бечеј, 1 августа. На седници су додељене годишње награде града за појединце, установе и привреднике. Ове године лауреати су примили плакете од председника општине Бечеј Драгана Тошића и заменица председника Скупштине Ержебет Кинка. На самом почетку седнице окупљеним гостима, одборницима и представницима јавних предузећа и установа најпре се обратила Ержебет Кинка говорећи о специфичностима општине Бечеј, о духу толеранције који је специфичан за град и да су то принципи према којима се и одређују годишње награде града. Председеник општине Драган Тошић је уз кратак филм представио досадашња достигнућа локалне самуправе када су у питању инфраструктурни и други пројекати. Он је најавио планове за будуће пројекте у овој и следећој години. Свечаној седници су присуствовали гости из братских градова Галанте, Шаторајаујхеља, Бановића и Чонграда.
Годишње награде града добили су ПУ „Лабуд Пејовић“, власник фирме „Агро-ланд“ Роланд Саболчик, посластичарница „Жербо“, сликарка и наставник ликовног Тијана Грујић, предузетник Роберт Фазекаш и парох Слободан Лазић.
Малишани из дечијег вртића су извели две музичке тачке за присутне грађане и госте, а након свечане седнице био је организован коктел у СО Бечеј.