Óbecse

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Október hatodikán az óbecsei belvárosi katolikus temetőben lévő honvédsírnál alkalmi műsorral és koszorúzással tisztelegtek az aradi vértanúk emléke előtt. A megemlékezésen ünnepi beszédet Szerda Balázs történész, a községi tanács művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja mondott.
– A hősök által kijelölt út ma is követendő: merjünk nagyot álmodni, merjünk nagyok lenni. Tudnunk kell, hogy az életünk, a jövőnk felett mi, és csakis mi rendelkezünk. Büszkén, bátran és felelősséggel kell viselnünk a vértanúk örökségét. Ők meghaltak egy eszméért, egy ügyért, azért, haltak meg, hogy mi élhessünk érte! És élnünk kell! Élnünk kell mindennap, minden gondolatban, minden szavunkban, minden cselekedetünkben. Ezt kívánja tőlünk a magyar szabadság örökös harca – mondta többek között Szerda Balázs.
A sírnál ft. Magó László mondott imát az áldozatok lelki üdvéért. az alkalmi műsorban a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Kiscimbora leánykarának énekcsoportja, valamint Deák Evelin és Varró Tódor szavalók vettek részt. A megemlékezést követően a Magyar Nemzeti Tanács, az óbecsei önkormányzat, magyar politikai pártok és civil szervezetek koszorúztak az emlékhelynél.

F.R.