Друштво

Бачко Петрово Село: Адаптација и опрема за вртић „Келеман“

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић обишао је вртић „Келемен“ у Бачком Петровом Селу, који је захваљујући средствима МК Групе и АИК Банке реновиран и опремљен. Свечаном обиласку присуствовали су и представници донатора, Јован Пурар директор друштва и директор сектора правних и општих послова у МК Групи, као и Маја Спасић директорка маркетинга и комуникација у АИК Банци.

За потребе адаптације, набавку новог намештаја, дидактичких материјала и играчака и остале опреме издвојено је 25.000 евра.

Председник општине Бечеј је истакао да су овим улагањем обе компаније показале висок ниво друштвене одговорности, те да могу бити пример и осталим привредним друштвима која послују на територији општине Бечеј на који начин могу дати допринос локалној заједници.

„Општина Бечеј је прошле године у два објекта предшколске установе у Бачком Петровом Селу, у вртић Макади и Чаролија, уложила више од милион динара за извођење грађевинских радова, као и значајна средства за набавку додатних реквизита, играчака, намештаја, све у циљу бољих услова у којима деца из тог насељеног места похађају предшколску установу. Желимо да значајно инвестирамо у предшколску установу и то показујемо и ове године једном изузетном мером која се по први пут реализује на територији општине Бечеј, а то је бесплатан вртић за сву децу. Верујем да ће то и убудуће бити пракса и ниво стандарда од ког се неће одступати“, рекао је др Вук Радојевић.

Он је додао да је локална самоуправа недвосмислено показала да жели да унапређује и побољшава услове у којима деца одрастају, школују се, стичу нова знања и вештине. Зато ће у овој години у образовање бити уложено више од 200 милиона динара.

Иначе, у години када прославља четири деценије рада и постојања, МК Група је уложила 350.000 евра у обнову вртића у Србији, а „Келемен“ је један од осам објеката предшколских установа који је реновиран захваљујући средствима ове компаније. У МК Групи кажу да су донели одлуку да за друштвено одговорне пројекте донирају најмање милион евра годишње.