Економија

Општина Бечеј: Реконструкција улице у Бачком Градишту

У оквиру инвестиционог циклуса обнове саобраћајне инфраструктуре на територији општине Бечеј, који је започет у јуну ове године, наставља се реконструкција улица, овога пута у Бачком Градишту деоница Светозара Марковића у дужини од преко 1.000 метара.

Радове је обишао председник општине Бечеј др Вук Радојевић и том приликом је истакао да ће ове године бити реконструисано укупно седам улица на територији општине Бечеј, што значи да ће бити обновљено више од 4 километара коловоза.

Председник општине Бечеј је рекао да 90 милиона динара, који ће бити утрошени за ревитализацију саобраћајница, заправо представљају одговор на потребе грађана и намеру локалне самоуправе да унапреди услове живота и становања свих суграђана подједнако.

„На овај начин ће бити конципиран буџет и за наредну годину уз обавезно учешће грађана који ће и овога пута моћи да се изјасне о буџетским приоритетима, јер нам је изузетно важно да чујемо њихово мишљење и да и они буду активни доносиоци одлука на локалном нивоу. Када већ причамо о томе, морам да кажем да ћемо врло брзо одговорити на још једну потребу грађана, конкретно мештана Бачког Градишта, који ће ускоро добити пешачко-бициклистичку стазу од села ка Бисерном острву и на тај начин ће њихово кретање на тој деоници бити далеко безбедније него што је то било у претходном периоду. За то смо од Покрајинске владе добили 42,6 милиона динара и ми ћемо обезбедити још око 15 милиона“, рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Уједно, он је изјавио да је улагање у саобраћајну инфраструктуру приоритет за унапређење свакодневне комуникације и квалитета живота, а за многе становнике општине Бечеј, који махом гравитирају ка Новом Саду, што због пословних, тако и због приватних обавеза, веома важна вест је да ће државни пут другог реда од Темерина до Бечеја бити потпуно реконструисан.

У те сврхе су Покрајинска влада и ЈП „Путеви Србије“ потписали уговор о преносу новца како би се, између осталог израдила техничка документација, студија, елаборат и урбанистичко-техничка документација за реконструкцију пута од Темерина до Бечеја, што је један од предуслова за ову капиталну инвестицију.

Извор и фото: Општина Бечеј