Друштво

Бачко Петрово Село: Одржан 11. „Петровоселски дан“

У Бачком Петровом Селу је 12. августа одржана 11. по реду манифестација „Петровоселски дан“. Мештани Петровог села тог дана су имали прилике да учествују у великом броју активности за све генерације, да се добро наједу, такмиче у кувању и разним спортским активностима. На крају „Петровоселски дан“ је завршен концертима и великим ватрометом.

На овој манифестацији присуствовали су и представници локалне самоуправе из Бечеја на челу са председником општине.

Председник општине Бечеј, др Вук Радојевић посетио је традиционалну манифестацију „Петровоселски дан“, која је по 11. пут одржана у Бачком Петровом Селу на кишмолској плажи. Организатор овог догађаја је Месна заједница „8. октобар“ из Бачког Петровог Села, а главни покровитељ Општина Бечеј.

Локална самоуправа сваке године учествује у уређењу плаже на обали Тисе у том насељеном месту, а ове године је обезбедила око 150 кубних метара песка.

„Желео бих да најавим да ће Општина Бечеј ускоро реконструисати улицу Шипош Јаноша у овом насељеном месту. Подсетићу вас да смо кроз ребаланс буџета крајем маја месеца обезбедили око 90 милиона динара за реконструкцију саобраћајне инфраструктуре. Код Покрајинске владе смо конкурисали за средства намењена реконструкцији водоводне мреже. Вредност овог пројекта је око 88 милиона динара. Покрајина ће обезбедити 50 милиона динара, а Општина Бечеј близу 40. На тај начин желимо да поправимо квалитет воде у Бачком Петровом Селу. То нам је приоритет и тиме ћемо се озбиљно и одговорно бавити у наредном периоду“, истакао је председник општине Бечеј.

Он је истакао да је локална самоуправа урадила комплетну пројектно-техничку документацију и добила све услове од надлежних органа када је у питању изградња пречистача отпадних вода у Бечеју, Бачком Петровом Селу и Бачком Градишту и целокупне канализационе мреже на територији општине Бечеј.

„Министарство заштите животне средине у наредним месецима креће са реализацијом тог пројекта, који нам је веома битан како би квалитет живота био на задовољавајућем нивоу“, изјавио је др Радојевић.

Уједно, он је изразио задовољство што је манифестација „Петровоселски дан“ подржана од стране мештана и грађана општине Бечеј, који су у великом броју посетили Бачко Петрово Село и уживали у разноврсним програмима које су приредили организатори.

Извор и фото: Општина Бечеј