ВестиДруштво

Бачко Петрово Село: Радна акција уређења обале Тисе

У Бачком Петровом Селу одржана је радна акција уређења Кишмолске плаже, где је учешће узело око 50 мештана, представника Месне заједнице „8. октобар“, волонтера Канцеларије за младе општине Бечеј, УСР „Кечига“ и УГ „Млади за наше село“.

Догађају је присуствовао и председник општине Бечеј др Вук Радојевић који је захвалио присутнима што су издвојили своје време и препознали значај заједничког активизма за добробит целокупне локалне заједнице.

„Управо та међусобна сарадња различитих актера у локалној заједници, од самих становика, преко различитих структура локалне самоуправе, невладиног сектора, као и политичких актера, указује на то да заједнички циљеви попут овог данас могу да буду покретач позитивних промена у друштву, чији је циљ свакако унапређење услова живота свих становника. Управо то је порука коју данас шаљемо са овог места, да заједничким снагама можемо урадити много тога“, изјавио је председник општине Бечеј.

Он је додао да је локална самоуправа у свом буџету предвидела средства за уређење плаже у Бачком Петровом Селу, јер су мештани то истакли као приоритет број један у овој години у оквиру акције „Буџет по мери грађана, и ти се питаш“.

„Прошле године смо обезбедили неопходан песак како бисмо унапредили ниво квалитета обале и боравка на плажи, а спремни смо да то учинимо и ове године. Спрска напредна странка је такође прошле године уочи Дана Бачког Петровог Села мештанима поклонила нов понтон. Пре тога смо уредили терен за одбојку на песку, такође овде на обали, и обезбедили још један сплав путем Канцеларије за младе општине Бечеј. То све говори у прилог томе да континуриано водимо рачуна о плажи у Бачком Петровом Селу, која сваке године окупља велики број мештана“, рекао је др Радојевић.

Радну акцију су подржали и ЈП „Комуналац“, „Потисје-Бечеј“, као и Земљорадничка задруга „Тиса“ из Бачког Петровог Села.

Извор: Општина Бечеј