ВестиЕкономија

Општина Бечеј: Радови на пешачко-бициклистичкој стази у Бачком Градишту

Пре два месеца почела је изградња пешачко-бициклистичке стазе према Бисерном острву у Бачком Градишту. Тренутно још трају радови и, према саопштењу надлежних, урађено је око 70 посто од оног што је предвиђено пројектом.  Ускоро се очекује асфалтирање ове деонице у дужини од близу 1400 метара. Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај обезбедио 42,6 милиона динара, а Општина Бечеј 15,2 милиона динара за реализацију овог пројекта.

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић и његови сарадници чланови Општинског већа за инвестиције и комуналне делатности Дане Мандић и Давид Туфегџић, чији је ресор спорт, омладина, туризам и односи с јавношћу, обишли су радове на изградњи пешачко-бициклистичке стазе између Бачког Градишта и Бисерног острва.

„Када ова стаза буде завршена унапредићемо безбедност саобраћаја на овој деоници. Истовремено, ово је улагање у туристичко-рекреативну инфраструктуру, имајући у виду значај парка природе Стара Тиса. Нажалост, сви смо сведоци незгода које су се дешавале на овом путу и кроз реализацију овог пројекта намера нам је била да одговоримо на потребе грађана Бачког Градишта, који су у оквиру акције „Буџет по мери грађана“, реализацију овог пројекта издвојили као један од најважнијих инвестиционих приоритета“, изјавио је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Први човек општине је подсетио да је за време његовог првог мандата 2016. године реконструисан коловоз између Бачког Градишта и Бисерног острва, као и да је пре две године асфалтиран један део викенд насеља крај Старе Тисе, те да ће ускоро бити обновљен коловоз и у другом делу.

„Ако томе додамо чињеницу да смо уз подршку Покрајинске владе обновили мост на Бисерном острву који је био у изузетно лошем стању, у шта је уложено преко 100.000 евра, долазимо до закључка да су на овом потезу реализоване значајне инвестиције и оне су показатељ одговорност локалне власти, која уважава потребе и сугестије суграђана“, закључио је др Радојевић.

Рок за завршетак радова на изградњи пешачко-бициклистичке стазе је 12. мај.

Извор: Општина Бечеј