ВестиСпорт

Баскет: Одржан Меморијални хуманитарни турнир у стрит баскету „Слободан Малешев Бобица”

Бечеј: 9. јули

На јубиларном хуманитарном меморијалном турниру у стрит баскету „Слободан Малешев Бобица” прикупљено 236.690 динара за нашег суграђанина Ивана Филипчева.


Бечеј, 8, јул

У претходна три дана центар Бечеја био је епицентар спорта, хуманости и доброг расположења које је осликало јубиларни десети Меморијални хуманитарни турнир у стреет баскету „Слободан Малешев Бобица“.

Уз подршку Општине Бечеј, Канцеларија за младе општине Бечеј у сарадњи са Кошаркашким клубом Бечеј, и уз несебично залагање многобројних волонтера, по десети пут организовала је најквалитетнији хуманитарни спортски догађај у нашој општини.

„Деценију уназад, сваке године почетком јула овај турнир удахне један нови живот градском Тргу, где се окупљају различите генерације, где је осим спорта у фокусу и хуманост. Пуно ми је срце и поносан сам када видим колико смо за ових десет година били у прилици да као локална заједница помогнемо нашим суграђанима, којима је била потребна помоћ“, истакао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Меморијални турнир у стреет баскету представља најквалитетнији хуманитарни спортски догађај на територији наше општине, који карактерише фузија спорта и омладине, те је као такав најбољи изданак омладинске политике.

„Пружали смо љубав и подршку деци и младима током читаве деценије у контексту хуманог мотивисања младих особа. Такође, овај догађај служи да се сваки пут сетимо нашег пријатеља Слободана Малешева Бобице, који је био део слагалице овог спортског догађаја, који организују млади људи и у којем доминантно учествују млади људи“, рекао је члан Општинског већа Дане Мандић.

На јубиларном турниру учествовале су рекордне 24 екипе, а сав новац прикупљен на овом спортском догађају, који износи 236.690,00 динара, биће усмерен за лечење суграђанина Ивана Филипчева.

,,Овај турнир се одликује високим степеном организације и окупља велики број младих људи, повезујући омладину и спорт. Поносни смо што је Трг, срце Бечеја, био препун током три дана, посто је овај турнир симбол и огледало рада наше Канцеларије за младе. Ове године смо угостили 24 екипе из разних градова широм Војводине. Посебно желим да похвалим публику која је сваког дана испуњавала трибине. Наш циљ је био да Бечејцима понудимо нешто атрактивно и лепо, промовишући спорт, здраве стилове живота, рекреацију и квалитетно провођење слободног времена”, истакао је члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и информисање, Давид Туфегџић.


 

4. јул, Бечеј

Уочи одржавања традиционалног летњег Меморијалног хуманитарног турнира у стрит баскету „Слободан Малешев – Бобица“ у општини Бечеј  одржана је конференција за штампу.

На конференцији се прво обратио члан Општинског већа за комуналне услуге и инвестиције, Дане Манић, који је испричао како се турнир развијао током последњих десет година и како је постао препознатљив догађај, признат и од стране Кошаркашког савеза Србије. Нагласио је да је турнир, као и увек, хуманитарног карактера, те да ће сва прикупљена средства бити уплаћена Бечејцу Ивану Филипчеву.

Члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и информисање, Давид Туфегџић, кратко је представио важност овог турнира за омладину и спорт у Бечеју. Навео је да се из буџета Канцеларије за младе издваја 300.000 динара за изнајмљивање најпрофесионалнијег терена за баскет и пратеће опреме. На крају је позвао све Бечејце да се одазову и учествују у хуманитарној акцији за Ивана Филипчева, истичући да на тај начин показују да је Бечеј град спорта, хуманости, људскости и доброте.

Јована Секулић из Канцеларије за младе општине Бечеј рекла је да сваке године све више младих волонтира на турниру и да се повећава број пријављених екипа. Ове године ће поново продавати мајице по 500 динара, а сав приход иде у хуманитарне сврхе. Такође, присутни ће моћи да учествују у наградној игри са котизацијом од 500 динара, где ће бити додељене лопте за баскет и дрес Николе Јокића као главна награда. Котизација за екипе износиће 4000 динара, а сва прикупљена средства иду у хуманитарне сврхе. Пре финала биће организована пиротехничка представа и такмичење у шутирању тројке.

Извор: Општина Бечеј