„Бечеј ноћу“: Трећа ревија краткометражног филма

У великој сали Градског позоришта у петак, 17. јуна, у оквиру фестивала „Бечеј ноћу“ одржава се 3. ревија краткометражног филма. На ревији ће бити приказано седам краткометражних филмова који су одабрани да учествују у званичној конкуренцији. Ревија почиње у 19 часова, а улаз је слободан.

На Ревији ће публика моћи да погледа следеће филмове:

СВЕ ЈЕ ДОБРО

Сценарио и режија: Ружица Ања Тадић, Синопсис: филм је смештен у дан завршне изложбе студенкиње Уметничке академије Саре Ластавице. Она се суочава са незадовољством и несигурношћу према сопственом раду, а околина је одвлачи и токсично уљуљкава у размишљање да је све у реду. Када са тим ставом прекорачи границе, почиње Сарино сазревање. Филм је приказан на фестивалима

ДИВЉАЧ

Сценарио и режија: Бојана Бабић. Синопсис: Три жене кришом напуштају родно село и одлазе у лов на дивљег вепра. Уз сваки нови пуцањ, откривају страст према другачијем плену. Улоге: Драгана Варагић, Силвија Крижан, Емина Елор… Филм је приказан на фестивалима:

КАКО ЈЕ ФИЛМ ПОНОВО ПОСТАО ЧУДО

Сценарио и режија: Ђорђије Петровић, Милана Миљковић, Петар Лакић, Јован Илић, Маyа Јанковић, Људмила Коробова Жанр: документарни  Синопсис: Мештани села Темска на југоистоку Србије, на Старој Планини, деценијама се боре да очувају своје реке и нетакнуту природу планине. У лето 2021. у село долази студентски филмски фестивал документарног филма. Стари биоскоп у селу поново оживљава, мештани се сећају прошлих дана и биоскопа гледајући филмове док се професори и студенти упознају са непознатим пределом и проблемима сељана. Заједно сарађујући, како кроз еколошки активизам тако и кроз уметност, настављају борбу за право мештана на бистре воде Старе Планине.

ОРГАНИЗМИ

Режија: Никола Полић, Улоге: Младен Совиљ, Милица Стефановић, Александар Вучковић… Синопсис: Петар (25) доживљава кризу идентитета у тренутку када се његова сестра Даница исели из стана у којем су живели заједно скоро десет година. Посматрајући сестру која започиње живот са човеком ког воли, Петар бива суочен с чињеницом да је појам породице у његовом случају нешто сасвим непознато и страно у поређењу с друштвом у којем живи.Филм је приказан на фестивалима.

НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ

Сценарио и режија: Борис Симић Улоге: Павле Чемерикић, Јово Максић, Милан Чучиловић Синопсис: Николи, који живи са оцем испод стричевог чардака у равницама Војводине, право гласа које је тек стекао доноси само још једну одговорност. Фестивалска приказивања:

АЈМО САЈФЕР (LETS CYPHER)

Сценарио: Људмила Коробова и Ана Марковић Режија: Људмила Коробова, (Екипа – студенти прве године Филмског и ТВ смера на ФДУ, Београд, продукција од стране Факултета Драмских Уметности у Београду). Улоге: Анита Огњановић, Александар Меметовић, Никола Павловић, Сања Митровић Синопсис: Млада девојка покушава да победи своје несигурности плешући хип хоп. У томе јој помаже њен нови пријатељ, са којим се упознају без речи. Само кроз покрет.

КОМШИЈЕ

Филм је настао у оквиру пројекта „Арт Кварт – Старт! 2021“ који се одржава осму годину заредом и на ком 5 уметничких секција ради на и учи о филму. 50 младих и талентованих полазника кроз вишемесечни заједнички уче о филму и као крајњи резултат, производе филм. Синопсис: Једно недељно поподне, цимерке се досељавају у нови стан и чекају мајстора да им поправи славину. У суседном стану је проблематична породица, поред је девојка која се посветила new age терапијама, у приземљу је озлоглашена баба од које све комшије стрепе, а у поткровљу су девојке које илегално производе голубије месо, а између њих – педантни председник кућног савета…