Бечеј ноћу 2022: Затварање улица за време фестивала

С обзиром да се, како кажу организатори, очекује много већи број посетилаца него што што је то било претходних година, пре свега због наступа Здравка Чолића, било је неопходно да се поједине улице у току трајања фестивала друге вечери затворе и да се преусмери саобраћај у центру града. У договору  са полицијом биће не снази сличан систем затварања улица и организације простора фестивала на тргу у центру као и 2019. године. Манифестација се организује  на  самом  Тргу  ослобођења и једним делом у околним улицама. У периоду припрема и одржавања концерта у центру Бечеја саобраћај ће бити обустављен у једном делу улица.

Затварање односно обустава саобраћаја дела улица у насељеном месту Бечеј за време трајања манифестације „Бечеј ноћу“:

Дана 18.06.2022. године од 6 часова до 4 часа дана 19.06.2022. године:

  • Главна (од укрштања са Тргом ослобођења до укрштања са улицом Данила Киша),
  • Уроша Предића  (  од  укрштања  са  улицом  Зелена      до укрштања са Тргом ослобођења)

Као и затварање односно обустава саобраћаја дела улица у насељеном месту Бечеј за улице:

  • Дана 18.06.2022. године од 14°° часова до 04°º часа дана 19.06.2022. године
  • Зелена (од укрштања са улицом Петефи Шандора до укрштања са улицом Змај Јовина)
  • Браће Тан (од укрштања са улицом Змај Јовина до укрштања са Тргом ослобођења)
  • Герберова (од укрштања са улицом Доситејева до укрштања са Тргом ослобођења)
  • Уроша Предића (од укрштања са улицом Светозара Марковића до укрштања са Тргом ослобођења)
  • Данила Киша (од укрштања са улицом Главна до укрштања са улицом Зелена)
  • Новосадска (од укрштања са улицом Светозара Марковића до укрштања са Тргом ослобођења)

Сав саобраћај ће се усмеравати на околне улице. Паркинг неће бити наплаћиван за време манифестације. Организатори  су замолили све суграђане да на фестивал не долазе уколико је могуће аутомобилима, да дођу пешке.

Паркиралишта која су предвиђена за посетиоце биће вели- ко паркиралиште код спортског центра, код хотела „Бела лађа“ као и Хиподром који ће бити припремљен и уређен за ову прилику. Сва паркиралишта биће додатно обезбеђена. Поред наведених паркиралишта биће омогућено и паркирање на привременим паркиралиштима који су били коришћени током ковида, на земљаном паркиралишту код Јодне бање и преко пута у Змај Јовиној улици.

Када су у питању грађани који станују у Зеленој улици на потезу који ће бити затворен, њих организатори моле да имају разумевања за организацију фестивала и да изместе у том периоду своја возила или да паркирају у дворишту зграде. Ове године угоститељима у Зеленој улици ће бити омогућено да баште прошире до средине Зелене улице да би могли што више људи да приме за време трајања програма, баште ће баријерама ће бити одвојене од пешачког саобраћаја. Када су у питању излагачи са тезгама за продају хране, пића, сувенира и других производа – за њих је обезбеђен простор као и прошли пут у Уроша Предића од Трга до Зелене улице и део тротоара Зелене улице до Новосадске улице