Спорт

Бечејци и даље чекају цела три пролећна бода

ОДБОЈКА

Одбојкашки клуб Бечеј одлично је завршио први део сезоне, тачније везао је три победе пре самог краја, да би у другом делу веома лоше стартовао, а све због болести и повреда у играчком кадру.
У једном заосталом колу и шест мечева пролећног дела, момци са Тисе уписали су седам пораза и само један бод, а у последњој утакмици 17. кола Прве Б лиге Србије, савладани су на свом паркету, од екипе Шумадија из Аранђеловца са 3:0, по сетовима 25:21, 25:20 и 25:22.
Екипа Бечеја одлично је играла и парирала другопласираној екипи на табели. Грчевито су се борили момци са Тисе, па чак и долазили у вођство. Ипак, далеко искуснија екипа из Аранђеловца успела је да дође до три бода и то понајвише својим сетовима.
„Остаје жал за првим сетом где смо водили у више наврата, али свакако морам напоменути да Шумадија и јесте заиста искуснија екипа, види се да су у тренингу, уосталом не би били други на табели да нису толико квалитетни. Што се тиче другог сета, њега смо играли комбиновано. Мислио сам да ћемо мешовитом поставом играти мало боље, док смо трећи сет опет губили па стигли, чак и окренули резултат, али су гости својим искуством ипак преломили и тај сет привели у своју корист“, казао је тренер – играч ОК Бечеј, Небојша Миловац.
Након овог меча екипа Бечеја остала је и даље на деветој позицији са 16 бодова. У наредном 18. колу које се игра 18. марта, путују у Кулпин, где ће их угостити истоимена екипа, која је на седмој позицији на табели са 26 бодова.
„Добро се познајемо са играчима Кулпина. Играли смо пријатељске утакмице са њима и увек се срећемо у Куп мечевима. Генерално, знамо ко су и шта су, ићи ћемо на победу па шта Бог да“, закључио је Миловац.

Вукашин Љубојев